Κύπρος: Θετική η ανταπόκριση των πολιτών στους χειρισμούς Αναστασιάδη

Θετικά δείχνουν να αντιμετωπίζουν τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στην διάσκεψη για το Κυπριακό οι χρήστες του Twitter, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου.

Στην ερώτηση «ποια η άποψή σας για τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία»; από όσους έχουν απαντήσει, το 60% έκρινε θετικά τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη, το 29% απάντησε αρνητικά, ενώ ένα 11% δεν θέλησε να απαντήσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Στο μεταξύ, η ΕΔΕΚ καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να εγκαταλείψουν «το ρόλο του διαιτητή και του γεφυροποιού ανάμεσα στις προτάσεις που κατατίθενται και να προωθήσουν διατάξεις λύσης του κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Διεθνούς Οργανισμού».

Σε ανακοίνωση η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι η προκλητική και αδιάλλακτη συμπεριφορά της Τουρκίας και «του εκπροσώπου του κατοχικού καθεστώτος, οδήγησαν δυστυχώς και αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο στην κατάρρευση, αλλά σε περαιτέρω υποβάθμιση του Κυπριακού».

Επίσης, η ΕΔΕΚ υποστηρίζει ότι η διάσκεψη «κληροδότησε» στην Τουρκία πρόσθετο πολιτικό κεκτημένο και παράγωγο δίκαιο για τα θέματα της αντικατάστασης και όχι κατάργησης της συνθήκης εγγύησης, για την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τα λύση, για την εκ περιτροπής προεδρία αλλά και την κατοχύρωση δικαιωμάτων επί των περιουσιών σε έποικους, παράνομους σφετεριστές των κατεχόμενων περιουσιών μας.Πηγή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ