Κύπρος: Παράνομη η νέα τουρκική Navtex – Θα γίνει καταγγελία

Περιοχές για παράνομη διεξαγωγή ασκήσεων πολύ κοντά στις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου στην Κύπρο δεσμεύει η Τουρκία με Navtex.

Τουρκία: Η έκπληξη του Χουλουσί Ακάρ στον Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης  ξεκαθάρισε ότι η νέα τουρκική είναι παράνομη «όπως άλλωστε ήταν και οι προηγούμενες». Παράλληλα τόνισε ότι έχουν σταλεί οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών για καταγγελία στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) εξέδωσε αντι – Navtex ενημερώνοντας τους ναυτιλλομένους ότι η άσκηση της Τουρκίας «είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών ναυτικής ασφάλειας».

Νέος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Κάθε χρόνο η Τουρκία πραγματοποιεί την άσκηση

Την Κυριακή, πηγή ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κάθε χρόνο η Τουρκία πραγματοποιεί την συγκεκριμένη άσκηση. «Η νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, για διενέργεια άσκησης έρευνας και διάσωσης την επόμενη εβδομάδα ανοικτά της περίκλειστης Αμμοχώστου γίνεται κάθε χρόνο. Η άσκηση κορυφώνεται τον Ιούνιο, όπου διεξάγεται η μεγάλη άσκηση της Τουρκίας στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου», είπε η πηγή.

Τουρκία εκλογές: «Σφράγισε» την νίκη ο Ερντογάν μετά την στήριξη Ογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου, συνήθως οι περιοχές που δεσμεύονται από την Τουρκία για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης, βρίσκονται στην ανοικτή θάλασσα. Ωστόσο για πρώτη φορά φέτος οι περιοχές που δεσμεύτηκαν φθάνουν μέχρι τις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ