Κύπριος βουλευτής: Υπήρξα πελάτης αγοραίου έρωτα

Την εμπειρία του ως πελάτη αγοραίου έρωτα κατέθεσε σε συζήτηση που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με το «Cyprus STOP Trafficking» στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία, για την αντιμετώπισης εμπορίας ανθρώπων, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίκκος Μαππουρίδης.

Ο κ. Μαππουρίδης είναι μέλος της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυπριακής Βουλής. Ο βουλευτής ζήτησε νομιμοποίηση της παροχής υπηρεσιών σεξ και παράλληλη καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων και ποινικοποίησης της αγοράς υπηρεσιών, εάν το άτομο που παρέχει υπηρεσίες εξαναγκάζεται να το κάνει.

Ο κ. Μαππουρίδης ανέφερε πως αν όχι όλοι, οι περισσότεροι άνδρες έχουν αγοράσει υπηρεσίες σεξ. Καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία ως πελάτη, ανέφερε πως όποιος αγοράζει υπηρεσίες σεξ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να διαπιστώνει ότι δεν αγοράζει υπηρεσίες από θύμα εμπορίας προσώπων.

Έφερε ως παράδειγμα τα καμπαρέ και τις μπιραρίες, στις οποίες εργάζονται κοπέλες, οι οποίες προσφέρουν σεξ, αφού ο πελάτης κεράσει μερικά ποτά καθ’ υπόδειξη του ιδιοκτήτη του κέντρου.

«Πρώτος ο αναμάρτητος το λίθο βαλέτω. Περάσαμε όλοι οι άντρες ή οι πλείστοι άντρες από τη διαδικασία του πελάτη. Η προσωπική μου εμπειρία ως πελάτη, είναι ότι πράγματι, θα πρέπει ο καθένας που προτίθεται να χρησιμοποιήσει ερωτικής φύσεως υπηρεσίες, να είναι πολύ προσεκτικός, έτσι ώστε να διαπιστώνει ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες απολαμβάνει τις υπηρεσίες αυτές, δεν συνιστούν εκμετάλλευση» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Μαππουρίδη, «θα πρέπει ο πελάτης να υποθέσει ότι δεν είναι το αποτέλεσμα της επιλογής της κοπέλας, αλλά το προϊόν της διαμεσολάβησης τρίτου προσώπου και επομένως διαπράττει αδίκημα. Είναι κλασική περίπτωση εμπορίας προσώπου και ο πελάτης εκείνη την ώρα, βάζει χειροπέδες στα χέρια του».

Ενώ, επέστησε την προσοχή στο ότι μπορεί να υπάρξουν και αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή μιας τέτοιας νομοθεσίας φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Σουηδίας.

Πηγή: cynews.tv

 

Διαβάστε επίσης:

Έκανε strip show με πελεκάνο – ΦΩΤΟ

H συμβουλή της Μέντες για τις σχέσεις

Πότε γίνεται το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ