Κροατία:Σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών

Κροατία:Σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών

Έρευνες και συλλήψεις γίνονται στις πόλεις Λούντμπρεγκ και Βάραζντιν της Κροατίας για σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών από φαρμακευτική εταιρεία.

Μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (USKOK) και της γενικής εισαγγελίας της Κροατίας με την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης» είναι σε εξέλιξη στις πόλεις Λούντμπρεγκ και Βάραζντιν. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη της διοίκησης μίας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας και γιατροί σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, έξω από την έδρα της φαρμακευτικής εταιρίας στην πόλη Λούντμπρεγκ βρίσκονται οχήματα της γενικής εισαγγελίας, μέλη της οποίας ερευνούν έγγραφα και ανακρίνουν τους εργαζόμενους λόγω υποψιών για δωροδοκία γιατρών για προώθηση των φαρμάκων της.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 27 εργαζόμενοι και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, καθώς και γιατροί σε όλη τη χώρα.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες και διαπιστώθηκε ότι εκατοντάδες γιατροί σε όλη την Κροατία χρηματίζονταν για να συνταγογραφούν τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρίας στους ασθενείς τους.

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Ράικο Οστόγιτς, θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου για την επιχείρηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ