Κροατία: Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο – Ήταν γεμάτο με προσκυνητές από την Πολωνία

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 18 σοβαρά, όταν λεωφορείο με πολωνικές πινακίδες εξετράπη της πορείας του στη βορειοδυτική Κροατία.

Το λεωφορείο ήταν γεμάτο με θρησκευτικούς προσκυνητές. Γλίστρησε από δρόμο και συνετρίβη κοντά στο Βαραζντίν, ανέφεραν οι αρχές.

Δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής καθώς και διασώστες έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, που συνέβη στις 5.40 το πρωί (τοπική ώρα) κοντά στο Μπρεζνίτσκι Χουμ με κατεύθυνση την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κροατίας Μάρκο Μούριτς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο “Το λεωφορείο βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε χαντάκι δίπλα στον αυτοκινητόδρομο. Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, αρκετές δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν”.

Πένθος στην Πολωνία

“Σήμερα το πρωί, στο τραγικό δυστύχημα στο Varazdin της Κροατίας, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται. Πρόκειται για προσκυνητές που πήγαιναν στο Medjugorje. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες του τα θύματα», έγραψε ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης, Mateusz Morawiecki .

“Με εντολή μου, ο υπουργός Υγείας Adam Niedzielski, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Marcin Przydacz , καθώς και οι γιατροί και οι ψυχολόγοι από την Ομάδα Ιατρικής Βοήθειας μεταβαίνουν σήμερα στην Κροατία” πρόσθεσε.


Πηγή: Reuters

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ