Κριμαία: Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά drones

Δύο ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Κριμαία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ρωσία: Η Μόσχα λέει πως κατέρριψε ουκρανικό πύραυλο πάνω από την Κριμαία

Τέτοιου είδους περιστατικά σημειώνονται πολύ συχνά στην περιοχή αυτή τους τελευταίους μήνες. Αφού διαπίστωσε ότι τα drones «κατευθύνονταν προς τα σύνορα του ρωσικού κράτους» η Μόσχα έστειλε δύο μαχητικά «για να εμποδίσουν μια πιθανή παραβίαση των συνόρων» και «να εμποδίσουν την αναγνωριστική αποστολή» αυτών των αεροσκαφών, ανέφερε στο υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Τα δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα Reaper και ένα Global Hawk, «πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας» την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014. Όταν έφτασαν στο σημείο τα ρωσικά μαχητικά, οι δρόνοι «άλλαξαν κατεύθυνση και αποχώρησαν από τη ζώνη» αυτή, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από τη δύση να επισπεύσει τις παραδόσεις F-16

Την Κυριακή η Ρωσία υποστήριξε ότι αναχαίτισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίαζε στα σύνορά της, στη Μαύρη Θάλασσα. Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στις αρχές Αυγούστου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ