Κούβα- Τρεις νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 10.000 επλήγησαν από καταρρακτώδεις βροχές στην Αβάνα. Κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές και συνοικίες πλημμύρισαν, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Κούβας.

“Μια γραμμή θύελλας η οποία σχηματίστηκε με μεγάλη ταχύτητα στα στενά της Φλόριντας μπροστά από ένα ψυχρό μέτωπο έπληξε την πρωτεύουσα, προκαλώντας σφοδρές καταιγίδες τοπικά και ανέμους ταχύτητας 98 χιλιομέτρων ανά ώρα”, έγραψε η εφημερίδα Granma.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πολιτική Προστασία της Κούβας διευκρίνισε ότι συνολικά “10.089 άνθρωποι” επλήγησαν από την κακοκαιρία και φιλοξενούνται από οικείους τους ή σε κέντρα έκτακτης ανάγκης που άνοιξαν μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επίσης οι αρχές κατέγραψαν ότι 24 κτίρια υπέστησαν δομικές ζημιές και τρία κατέρρευσαν πλήρως, ενώ “437 δημόσια κτίρια”, σχολεία, καταστήματα αλλά και ο σταθμός των λεωφορείων της Αβάνας, υπέστησαν ζημιές.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας της Κούβας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων δυσχεράνθηκε σε μεγάλο βαθμό, ιδίως διότι πλημμύρισαν τούνελ στην πόλη, διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Διαβάστε επίσης

Κούβα- Δίκαιη η απόφαση Ομπάμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ