Κορονοϊός: Πώς “σώθηκαν” οι τηγανητές πατάτες από την απαγόρευση

Γλύτωσαν από τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στο Βέλγιο λόγω του κορονοϊού, οι τηγανητές πατάτες, το εθνικό πιάτο της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι καφετέριες και τα εστιατόρια υποχρεώθηκαν να κλείσουν, οι βελγικές Αρχές επιτρέπουν στους πωλητές τηγανητής πατάτας να λειτουργούν. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο σχολείων, μπαρ, γυμναστηρίων και απαγόρευσε όλες τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τρεις εβδομάδες, ενώ περιόρισε τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων με σκοπό να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Όμως, τα σημεία όπου πωλούνται τηγανητές πατάτες δεν έχουν κλείσει, αρκεί ο πελάτης να τρώει τις πατάτες του αλλού. Συνήθως το έδεσμα προσφέρεται στο Βέλγιο σε χάρτινους κώνους και πωλείται σε καντίνες ή σε υπαίθρια σημεία πώλησης. Υπάρχουν περίπου 5.000 τέτοιοι χώροι στη χώρα. To Bέλγιο θέλει να αναγνωριστούν οι βελγικές τηγανητές πατάτες και η κουλτούρα σχετικά με αυτές ως παγκόσμια κληρονομιά όπως και η παράδοση στην μπίρα του. Πολλοί Βέλγοι θεωρούν ότι η χώρα εφηύρε την τηγανητή και πως αμερικανικά στρατεύματα που έφτιαξαν βάσεις εκεί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από λάθος θεωρούν το προϊόν γαλλικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The National.be

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.