Κορονοϊός: Πέθανε ο διάσημος Ιρανός γελοιογράφος Καμπίζ Ντεραμπάχς

Από επιπλοκές του κορονοϊού πέθανε ο πιο δημοφιλής γελοιογράφος του Ιράν, Καμπίζ Ντεραμπάχς, διάσημος για τα σατιρικά του σκίτσα για τον σύγχρονο κόσμο, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο Καμπίζ Ντεραμπάχς ήταν 79 ετών.

γελοιογράφος Ιράν

Γεννημένος στην πόλη Σιράζ, στο νότιο Ιράν, είχε παρουσιάσει τις εικονογραφήσεις του σε πολλές γνωστές εφημερίδες και περιοδικά όπως η New York Times και το Spiegel, καθώς και σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του.

γελοιογράφος Ιράν

Ήταν κυρίως γνωστός για τον χαρακτήρα του που αντιπροσώπευε έναν συνηθισμένο άνθρωπο χωρίς πρόσωπο, μια καρικατούρα που σχεδίαζε με μια απλή γραμμή με το μολύβι.

Το 2014, ο Καμπίζ τιμήθηκε με το έμβλημα του ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων κατά τη διάρκεια τελετής στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη.

γελοιογράφος Ιράν

Έργα του περιλαμβάνονται στις συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Τεχεράνης και του Μουσείου Κινουμένων Σχεδίων της Βασιλείας στην Ελβετία, καθώς και σε συλλογές μουσείων στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

γελοιογράφος Ιράν

“Η πολύτιμη κληρονομιά του, που αντανακλά τη ζωή του ιρανικού λαού, θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα”, έγραψε ο Ιρανός υπουργός Πολιτισμού Μοχαμάντ-Μεχντί Εσμαϊλί σε μήνυμά του.

γελοιογράφος Ιράν

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.