Κορονοϊός-Εμβόλιο: Χάκερ έβαλαν στόχο τη «ψυχρή αλυσίδα» – Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων

Κυβερνοεπιθέσεις στη διεθνή συμμαχία για τη διάθεση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στον αναπτυσσόμενο κόσμο, γνωστή ως GAVI, εξαπέλυσαν χάκερ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι χάκερ που φέρονται να δρουν για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης, επιτέθηκαν σε οργανισμούς και εταιρείες που εμπλέκονται στη λεγόμενη «ψυχρή αλυσίδα» των εμβολίων, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία IBM. Επιχείρησαν και πιθανώς να κατάφεραν να υποκλέψουν πληροφορίες για το πώς οι κυβερνήσεις στήνουν δίκτυα διανομής για τα εμβόλια που πρέπει να διατηρούνται σε βαθιά κατάψυξη, όπως το εμβόλιο mRNΑ των Pfizer / BioNTech.

Στο στόχαστρο μπήκαν μεταξύ άλλων οργανισμοί που συνεργάζονται με την GAVI, μια διεθνή συμμαχία για τη διάθεση εμβολίων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, στην οποία συμμετέχουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η UNICEF, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Η επίθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με την αποστολή email που υποτίθεται ότι προέρχονταν από στέλεχος κινεζικής εταιρείας που συνεργάζεται με την GAVI. Τα πλαστά μηνύματα ζητούσαν από τους παραλήπτες να αποκαλύψουν τους κωδικούς πρόσβασης για τα δίκτυά τους.

«Η στόχευση ακριβείας και η φύση των φορέων που τέθηκαν στο στόχαστρο υποδεικνύουν κρατική δραστηριότητα» ανακοίνωσε η IBM, χωρίς να κατονομάζει κυβερνήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ