Κορονοϊός – Μπολσονάρου: Οι Βραζιλιάνοι δεν κολλάνε ποτέ τίποτα

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου για τον κορονοϊό, την ώρα που 77 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στη χώρα. Σύμφωνα με τον Guardian ο Μπολσονάρου προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι Βραζιλιάνοι είναι τόσο ανθεκτικοί που μπορούν να κολυμπήσουν σε λύματα “χωρίς να πάθουν τίποτα”.

“Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο”, φέρεται να είπε ο Μπολσονάρου σε δημοσιογράφους έξω από το προεδρικό μέγαρο. “Οι Βραζιλιάνοι δεν κολλάνε ποτέ τίποτα. Βλέπεις κάποιον να βουτάει μέσα στα απόβλητα, μετά να βγαίνει έξω και να μην παθαίνει τίποτα”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βραζιλίας. “Θεωρώ ότι είναι πιθανό πολλοί άνθρωποι να έχουν μολυνθεί από τον ιό στη Βραζιλία, πριν από μερικές εβδομάδες ή μήνες, και πλέον να έχουν αναπτύξει αντισώματα που εμποδίζουν τη μετάδοση”, σημείωσε αντικρούοντας τα προηγούμενα λεγόμενα του.

Όπως αναφέρεται στο βρετανικό δημοσίευμα τα στοιχεία διαψεύδουν τα λεγόμενα του Μπολσονάρου περί ανοσίας. Την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν τους 77 από 46 που ήταν την Τρίτη και πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 2.915.Πηγή πληροφοριών: The GuardianΠηγή ΦΩΤΟ: Ueslei Marcelino/Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ