Κοπέ : «Εκτός Σένγκεν η Ελλάδα»

Κοπέ : «Εκτός Σένγκεν η Ελλάδα»

 

Την ανάγκη της αναθεώρησης της συμφωνίας Σένγκεν υποστηρίζει ο ηγέτης της γαλλικής δεξιάς (UMP)  Ζαν-Φρανουσά Κοπέ και καταλογίζει αδυναμία στην Ελλάδα  να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα.

«Κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν μπορούν να προστατεύσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τιμωρηθούν» υποστήριξε ο ηγέτης της γαλλικής δεξιάς και υπογράμμισε ότι μετά από την τραγωδία της Λαμπεντούζα όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 111 άνθρωποι ενώ προσπαθούσαν να πλησιάσουν ευρωπαϊκές ακτές.

Ο Γάλλος πολιτικός προτείνει να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή δύναμη ακτοφυλακής ώστε να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά διευκρίνισε ότι χώρες όπως η Ελλάδα που δεν μπορούν να προφυλάξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα θα πρέπει να αποκλειστούν από τη συμφωνία Σένγκεν.

«Κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων καθώς γνωρίζουν πως οι μετανάστες δεν επιθυμούν να παραμείνουν εκεί αλλά να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να τιμωρήσουμε ακόμα και να αποκλείσουμε αυτές τις χώρες που δεν μπορούν ή αδυνατούν να τηρήσουν τις συμφωνίες τους και να φυλάξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα» διατείνεται ο ηγέτης της γαλλικής δεξιάς.

Η συμφωνία Σένγκεν  προβλέπει  την  κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα και την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα και υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ