«Κόντρα» Τραμπ με πατέρα μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ

Εναντίον πατέρα ενός μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ καταφέρθηκε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο άντρας τον είχε επικρίνει σφόδρα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου η Χίλαρι Κλίντον έλαβε επίσημα το χρίσμα.

Ο Κιζρ Καν, ο γιος του οποίου Χουμαγιούν ήταν λοχαγός στον στρατό ξηράς και σκοτώθηκε στο μέτωπο του Ιράκ το 2004, είχε εκφωνήσει μια συγκλονιστική ομιλία προς τιμή της Χίλαρι Κλίντον καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων και των μεταναστών.

«Δεν έχετε θυσιάσει τίποτα, δεν έχετε χάσει κανέναν» είχε δηλώσει ο Καν απευθυνόμενος στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κι ενώ το πλήθος φώναζε ρυθμικά «ΗΠΑ, ΗΠΑ!».

O μεγιστάνας απάντησε χωρίς πολλές περιστροφές, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και θα προβληθεί ολόκληρη την Κυριακή.

«Ποιος το έγραψε αυτό; Οι σεναριογράφοι της Χίλαρι το έγραψαν αυτό;» διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

Κατόπιν έσπευσε να υπογραμμίζει ότι «έχει κάνει πολλές θυσίες».

«Εργάζομαι πολύ, πολύ σκληρά. Έχω δημιουργήσει χιλιάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, έχω οικοδομήσει μεγάλες δομές, είμαι πολύ πετυχημένος. Πιστεύω ότι έχω κάνει πολλές» θυσίες, τόνισε ο επιχειρηματίας.

Την Πέμπτη το βράδυ, σε μια ομιλία ενώπιον των στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Καν, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, είχε εκφράζει την «ευγνωμοσύνη τους που βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, ως μουσουλμάνοι Αμερικανοί πατριώτες, με την αμέριστη πίστη μας στην χώρα μας».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει τον χρόνο του στο να σπιλώνει την φήμη των μουσουλμάνων. Δεν έχει καθόλου σεβασμό προς τις άλλες μειονοτικές ομάδες: τις γυναίκες, τους δικαστές κι ακόμα και τους επικεφαλής του ίδιου του του κόμματος. Του αρέσει να οικοδομεί τείχη και θέλει να μας απαγορεύσει από αυτήν την χώρα» τον κατηγόρησε ο πατέρας του στρατιώτη που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος.

«Εάν βλέπατε τη γυναίκα του, καθόταν εκεί πίσω, δεν είχε τίποτα να πει. Δεν είχε πιθανόν το δικαίωμα να πει ο,τιδήποτε» απάντησε ο Τραμπ στο ABC.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Χάκερ «χτύπησαν» το δίκτυο της εκστρατείας της Κλίντον

ΗΠΑ – Προβάδισμα της Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση

Ο Τζαμπάρ τρόλαρε τον Τραμπ: «Είμαι ο Μάικλ Τζόρνταν» – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ