Κωνσταντινούπολη: Η γυναίκα περίμενε για 45 λεπτά σε παγκάκι πριν εκραγεί η βόμβα – Το προφίλ της

Νέες πληροφορίες  για την ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής που είχε ως αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και δεκάδες να τραυματισθούν, έδωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο A Haber, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης κάθισε σε παγκάκι για περίπου 45 λεπτά, στη συνέχεια σηκώθηκε, άφησε μια τσάντα και 1 ή 2 λεπτά αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη.

«Υπάρχουν δύο υποθέσεις. Είτε αυτή η τσάντα είχε εκρηκτικό μηχανισμό, δηλαδή εξερράγη μόνη της, είτε κάποιος την πυροδότησε από μακριά», είπε ο Τούρκος υπουργός.

«Όλα τα δεδομένα για αυτήν τη γυναίκα εξετάζονται αυτήν τη στιγμή. Το όνομά της δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Όλα βρίσκονται υπό εξέταση. Θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια. Για το ποια τρομοκρατική οργάνωση πρόκειται θα καθοριστεί μετά από έρευνα. Κυκλοφορούν πολλές προκλητικές ειδήσεις. Είναι ωφέλιμο για τους πολίτες να μην βασίζονται σε ανυπόστατες ειδήσεις που αποσκοπούν στην παραπλάνηση.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ξεκινήσει έρευνα. Οι δράστες αυτού του περιστατικού είναι φυσικά υπόλογοι. Πρόκειται για επίθεση κατά της αξιοπιστίας, της ειρήνης και της ενότητας της Τουρκίας», συμπλήρωσε ο Μποζντάγ.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι «υπάρχει άρωμα τρομοκρατίας σ’ αυτή την υπόθεση. Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, τουρκικά Μέσα μετέδωσαν εικόνες με μια γυναίκα η οποία θεωρείται ως ύποπτη. Η γυναίκα φέρεται να τοποθέτησε ένα ύποπτο δέμα στην οδό Ιστικλάλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την έκρηξη, σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή Σισχανέ που είναι κοντά στην οδό Ιστικλάλ.

έκρηξη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές ερευνούν το ρόλο μιας γυναίκας, ύψους περίπου 1,65, καθώς έχει απαθανατιστεί να αφήνει κάτι ύποπτο στο σημείο όπου σημειώθηκε νωρίτερα η έκρηξη. Η γυναίκα φορούσε καμουφλάζ παντελόνι και ήταν σκεπασμένη με μαύρο κάλυμμα κεφαλής για να παραπλανήσει όπως είπαν. Θεωρούν ότι είναι κόρη ενός Κούρδου που χάθηκε το 1990 κατά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ