Κολομβία: «Διεθνές έγκλημα» η αναχαίτιση του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα – Απέλαση της διπλωματικής αντιπροσωπείας του Ισραήλ

ΓΟΥΣΤΑΒΟ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο απέλασε τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισραήλ. Η απόφαση έρχεται μετά την αναχαίτιση της νηοπομπής Global Sumud Flotilla.
  • Ο Πέτρο χαρακτήρισε «διεθνές έγκλημα» την αναχαίτιση του στολίσκου και καταδίκασε τη σύλληψη δύο Κολομβιανών «σε διεθνή ύδατα».
  • Η Κολομβία είχε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ το 2024, ωστόσο τέσσερις ισραηλινοί διπλωμάτες παρέμεναν στη χώρα.

Ο κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο απέλασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (1/10) τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισραήλ, μετά την αναχαίτιση της νηοπομπής Global Sumud Flotilla από ισραηλινές δυνάμεις που δεν επέτρεψαν στη διεθνή αποστολή να φθάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γουστάβο Πέτρο χαρακτήρισε «διεθνές έγκλημα» την αναχαίτιση του στολίσκου και καταδίκασε τη σύλληψη δύο Κολομβιανών «σε διεθνή ύδατα».

Η Κολομβία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ το 2024, ωστόσο τέσσερις ισραηλινοί διπλωμάτες παρέμεναν εκεί, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP