Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ

 

Ο Πύργος του Άιφελ –σύμβολο του Παρισιού και εξαιρετικά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο– παρέμεινε κλειστός το πρωί λόγω μιας απεργίας, όπως ανέφεραν συνδικαλιστικές πηγές και η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το πασίγνωστο παρισινό μνημείο.

Το συνδικάτο CGT, το οποίο αντιπροσωπεύει τους περισσότερους από τους 300 εργαζόμενους στον Πύργο του Άιφελ, με τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση διεκδίκησε υψηλότερες αποδοχές για τους εργαζόμενους και κατήγγειλε τις συνθήκες εργασίας και εργασιακής ασφάλειας.

Έπειτα από μια διαπραγμάτευση που διήρκεσε επτά ώρες χθες, οι εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της κήρυξης απεργίας και ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός την ώρα που ανοίγει συνήθως τις πόρτες του, στις 09:00 τοπική ώρα (10:00, ώρα Ελλάδας).

Η περίοδος της μεγάλης κίνησης αρχίζει την 15η Ιουνίου, όταν το μνημείο προσελκύει κατά μέσον όρο 25.000 ανθρώπους την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα (συνολικά το αξιοθέατο επισκέπτονται 7 εκατ. το χρόνο).

Η προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση είχε σημειωθεί στο διασημότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Γουστάβου Άιφελ το 2010 κι είχε διαρκέσει δύο ημέρες.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μνημείο και το συνδικάτο CGT επαναλαμβάνονται από το απόγευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ