Κίνα-Στη φυλακή για “μετάδοση τρομοκρατικών βίντεο”

Κίνα-Στη φυλακή για “μετάδοση τρομοκρατικών βίντεο”

 

Δικαστήρια της περιοχής Σιντζιάνγκ της Κίνας καταδίκασαν σε ποινές φυλάκισης 39 ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνταν κυρίως για την μετάδοση “τρομοκρατικών βίντεο”, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, έπειτα από μια σειρά από βίαιες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην χώρα.

Οι 39 καταδικάστηκαν σε ποινές έως και 15 ετών κάθειρξης, διευκρίνισε το Νέα Κίνα, προσθέτοντας ότι πολλοί από τους καταδικασθέντες είχαν “διοργανώσει, διευθύνει και συμμετάσχει” σε “τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πιο βαριές ποινές επιβλήθηκαν σε δύο υπόπτους που κατηγορούνταν ότι ενθάρρυναν την διεξαγωγή “ιερού πολέμου”, σύμφωνα με το πρακτορείο. Άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για την “υποκίνηση εθνικού μίσους” ή για την παράνομη κατασκευή πυροβόλων όπλων, προσθέτει το πρακτορείο.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι είχαν συλληφθεί σε επιχείρηση που είχε πραγματοποιήσει η αστυνομία με στόχο “τρομοκρατικά βίντεο” που είχαν μεταδοθεί, είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ τεταμένη στην Σιντζιάνγκ, μια περιοχή στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και στην οποία η κύρια εθνότητα, οι Ουιγούροι, καταγγέλλουν θρησκευτικές και πολιτιστικές διακρίσεις που υφίστανται υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Οι ποινές φυλάκισης στους 39 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν από έξι διαφορετικά δικαστήρια, διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

Πολλά από τα ονόματα των καταδικασθέντων, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν, αφήνουν να εννοηθεί ότι ανήκουν στη μειονότητα των Ουιγούρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικοινωνίες στο διαδίκτυο στην επαρχία Σιντζιάνγκ επιβλέπονται ιδιαίτερα από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες δεν δίστασαν το 2009 να διακόψουν για μήνες την πρόσβαση στο Διαδίκτυο έπειτα από βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν στο Ουρούμτσι, την περιφερειακή πρωτεύουσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ