Κιμ Γιονγκ Ουν: Διέταξε την εκτέλεση άνδρα μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του

Αδιανόητο, ασύλληπτο… Στη Βόρεια Κορέα ένας άνδρας ονόματι Λι εκτελέστηκε κατόπιν εντολής του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, διότι πουλούσε CD με νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την εκτέλεση διέταξε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δίνοντας το μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και την παράνοια ενός «ηγέτη» που δεν υπολογίζει την ζωή ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αρκέστηκε στην διαταγή για την εκτέλεση του Λι. Ζήτησε επιπλέον να γίνει στην πλατεία με πυροβολισμό παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσα τους η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του προκειμένου να παραδειγματιστούν όλοι και να μην «διαπραχθεί ξανά το σοβαρότατο αυτό αδίκημα».

Το άψυχο σώμα του Λι τοποθετήθηκε σε ένα σακί για άχυρα και έπειτα μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να γίνει κηδεία. «Οι αγαπημένοι του Λι ξέσπασαν σε κλάματα όταν είδαν τους φρουρούς να κουβαλούν σαν τσουβάλι τη σορό του και να το πετάνε σε ένα φορτηγό σαν να ήταν βαλίτσα. Προσπαθούσαν ωστόσο να συγκρατηθούν και να κλαίνε σιωπηλά, καθώς η πιθανότητα να θεωρηθεί ότι ασπάζονται τις “ριζοσπαστικές ιδέες” του Λι, ήταν αρκετά μεγάλη» σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο Λι συνελήφθη στην Wonsan και 40 ημέρες μετά τη σύλληψή του, εκτελέστηκε με διαταγή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Κατηγορήθηκε από τις τοπικές αρχές για «αντισοσιαλιστική δράση και εμπόριο Νοτιοκορεατικών προπαγανδιστικών βίντεο». Ο νόμος αυτός που επιτρέπει την εκτέλεση των« αντι-σοσιαλιστών» τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι και λέγεται ότι είναι ο τρόπος του Κιμ Γιονγκ Ουν για να «μπλοκάρει» τις επιρροές από το εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λι ομολόγησε πως πουλούσε τα CD και USB και ήδη οι βορειοκορεατικές Αρχές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση των ανθρώπων που προμηθεύτηκαν τα CD από εκείνον.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.