Κιμ Γιονγκ Ουν: 140 κιλά και με αϋπνίες – Ο «φαύλος κύκλος» καπνίσματος και ποτών

Ο παχύσαρκος Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει φτάσει τα 140 κιλά και πλέον οι μετακινήσεις του αλλά και ο ύπνος του έχουν δυσκολέψει, καθώς έχει μπει σε έναν «φαύλο κύκλο» με ποτά και κάπνισμα, σύμφωνα με κατασκόπους από τη Νότια Κορέα.

Βόρεια Κορέα: Σπάνια δημόσια εμφάνιση της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν σε γήπεδο

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Σεούλ έδωσε μια ενημέρωση την Τετάρτη (31/5) σχετικά με την «εντατική» παρακολούθηση της υγείας του μυστικοπαθούς ηγέτη, ο οποίος ήρθε στην εξουσία μετά τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, το 2011 από καρδιακή προσβολή.

Παρά τις αναφορές το 2021 ότι είχε χάσει σχεδόν 50 κιλά σε μια προσπάθεια να φροντίσει την υγεία του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να τα έχει πάρει πίσω όλα και περισσότερα, υπολόγισαν οι κατάσκοποι, επικαλούμενοι την ανάλυση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) πρόσφατων φωτογραφιών.

«Υπολογίζεται ότι ζυγίζει πάνω από 140 κιλά», ή 308 λίβρες, σύμφωνα με τον Yoo Sang-bum, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών της Νότιας Κορέας στην ενημέρωση.

Ο δικτάτορας που αγαπά τους πυραύλους, πιστεύεται ότι έχει ύψος περίπου 1,76 ενώ «έχει εμπλακεί σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και καπνού», συσσωρεύοντας εισαγωγές από τις ΗΠΑ όπως τα τσιγάρα Marlboro.

Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του – 16 Μαΐου 2023

Στην πραγματικότητα, είπε ο Yoo, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να πέφτει σε έναν «φαύλο κύκλο», να μην μπορεί να σταματήσει το ποτό και το κάπνισμα, τροφοδοτώντας «σημαντικές διαταραχές ύπνου».

«Έδειχνε κουρασμένος με μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια του κατά τη δημόσια εμφάνισή του στις 16 Μαΐου», είπε το μέλος της επιτροπής πληροφοριών – ισχυριζόμενος ότι ο Κιμ καταναλώνει επίσης «φάρμακα όπως η ζολπιδέμη, για τη θεραπεία της αϋπνίας».

Αν και τα αυστηρά ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας σπάνια αναφέρουν νέα για την υγεία του ηγέτη, τον Μάρτιο φέρεται να είπε ότι ξενυχτάει για την δουλειά, μένοντας ξύπνιος τουλάχιστον μέχρι τις 5 το πρωί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ