Κίεβο: Η Ουκρανή φωτογράφος δείχνει τη ζωή στα καταφύγια με viral βίντεο στο TikTok

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει από βίντεο και από τις δύο πλευρές. Με κινητά τηλέφωνα στα χέρια, στρατιώτες και πολίτες καταγράφουν τον πόλεμο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει μέρος του πεδίου μάχης. Και μέχρι στιγμής το Κίεβο κερδίζει.

Η Ουκρανή φωτογράφος Valeria Shashenok συνήθως δημοσιεύει βίντεο από τα ταξίδια της, τις λήψεις μόδας ή τις βραδιές της με φίλους στον λογαριασμό της στο TikTok. Αλλά από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η 20χρονη τώρα μιλάει για την καθημερινή της ζωή στα καταφύγια και τους βομβαρδισμούς στην πόλη Chernihiv, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

@valerisssh Russian government, thanks u! #stopwar #ukraine ♬ Tarantella – Mulberry Street

Χρησιμοποιώντας μουσική επένδυση και … “μαύρο” χιούμορ περιγράφει «μια συνηθισμένη μέρα σε καταφύγιο αεροπορικών επιδρομών» ή προσφέρει συμβουλές για το «τι να αγοράσετε σε ένα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια του πολέμου» στους 300.000 ακολούθους της.

@valerisssh Come to Ukraine after the war and eat vareniki with potato! My mom best in it! #stopwar #ukraine #bombshelter ♬ Hava Nagila – The Jewish Starlight Orchestra

Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλαπλές επιθέσεις και ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη χώρα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια, τα βίντεο της Shashenok μπορεί να φαίνονται ιδιόρρυθμα. Αλλά στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν τα κινητά τηλέφωνα μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε ζωντανά έναν πόλεμο, δημιουργούν εκατομμύρια προβολές.

@valerissshgrechka is love!♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ