Κεραυνοί «χτυπούν» αεροπλάνα σε ΗΠΑ και Παναμά- Συγκλονιστικές εικόνες

Δύο αεροπλάνα χτυπήθηκαν από κεραυνούς ένα στο Αρκάνσας των ΗΠΑ κι ένα στον Παναμά, και οι εικόνες που έχουν καταγραφεί στο πιλοτήριο και στον διάδρομο προσγείωσης είναι συγκλονιστικές. Σε βίντεο φαίνεται η στιγμή που κεραυνός χτυπάει αεροπλάνο της American Eagle γεμάτο επιβάτες λίγα λεπτά έπειτα από την προσγείωσή του, κατά τη διάρκεια καταιγίδας στο Αρκάνσας.

Το Embraer E175 είχε προσγειωθεί και περίμενε να περάσει η καταιγίδα, για να κατευθυνθεί προς την πύλη, όταν μια τρομακτική λάμψη «διαπέρασε» το αεροσκάφος το απόγευμα της Κυριακής. Ο εικονολήπτης, ο οποίος κατονομάζεται στο Viral Press ως Jason William Hamm, ακούγεται να μιλάει για μια προηγούμενη αστραπή που έπεσε λίγο νωρίτερα, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι χτύπησε το αεροπλάνο, και πάλι όμως θα ήταν ένα καταπληκτικό βίντεο».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, μια άλλη αστραπή χτυπά την ουρά του αεροσκάφους, κάνοντας τους ανθρώπους πίσω από τον κ. Hamm να φωνάζουν από ενθουσιασμό. Σπινθήρες φαίνονται να βγαίνουν από την ουρά, καθώς οι θεατές έχουν μείνει έκπληκτοι και κάποιος ξεφωνίζει: «Ουάου, αυτό δεν είναι καλό». Ο κ. Hamm δήλωσε: Το αεροπλάνο ήταν μια χαρά, τροχοδρόμησε κανονικά προς την πύλη μετά από μια παρατεταμένη αναμονή στον διάδρομο προσγείωσης  λόγω της καταιγίδας.

Μετά το χτύπημα το αεροπλάνο έφτασε στην πύλη και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν. Στη συνέχεια τεχνικοί ανέλαβαν να ελέγξουν αν υπήρξαν ζημιές από τον κεραυνό.

Και Boeing μέσα στους κεραυνούς

Το Embraer E175 δεν είναι το πρώτο που χτυπήθηκε από κεραυνό. Ένα εξίσου συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένα αεροπλάνο, το οποίο μεταφέρει 140 επιβάτες χτυπήθηκε από κεραυνό, καθώς ετοιμαζόταν για προσγείωση.

Το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737 MAX και πετούσε σε ύψος περίπου 30.000 ποδών, καθώς κατευθυνόταν για προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στην πόλη του Παναμά.
Δραματικά πλάνα που καταγράφηκαν μέσα από το πιλοτήριο δείχνουν έναν ισχυρό κεραυνό να χτυπά τη μύτη του αεροπλάνου καθώς οι πιλότοι περνούν μέσα από μια ισχυρή καταιγίδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ