Κατσίκα μαθαίνει στους τουρίστες τα μυστικά του σερφ – «Αφού μπορεί αυτή, μπορώ κι εγώ» – ΒΙΝΤΕΟ

Είναι εκπαιδεύτρια επίδοξων σέρφερ. Τους προσφέρει σιγουριά και τους δείχνει πώς να σταθούν στις σανίδες για να δαμάσουν τα κύματα. Ο λόγος για την Τσουμπακάμπρα, την μικρή μαύρη κατσίκα που γλιστράει στα κύματα.

Σύμη: Η κατσίκα που έγινε viral με την πόζα της σε ξαπλώστρα

Ο ιδιοκτήτης της Ντάνα ΜακΓκρέγκορ, γνωστός και ως «Goatfather» (πατέρας της κατσίκας) την χρησιμοποιεί στα μαθήματα σερφ στην παραλία Πίσμο της Καλιφόρνιας.

«Η κατσίκα έκανε σερφ πολύ καλύτερα από εμένα. Το είχε όλο αυτό, είχε τη σωστή τοποθέτηση και καταλάβαινες ότι το είχε ξανακάνει», είπε η Ρεμπέκα Αμπερν, μια τουρίστρια που έκανε για πρώτη φορά σερφ.

Βόλος: Η αγγελία που έγινε viral – Ο κτηνοτρόφος που προτείνει να κάνουμε ψυχοθεραπεία με… κατσικάκια

Η ιδέα για τις κατσίκες – εκπαιδευτές ξεκίνησε το 2011 όταν ο Ντάνα Μακ Γκρέγκορ απέκτησε μία κατσίκα. Εκείνη την περίοδο την χρησιμοποίησε για να ξεχορταριάσει τον κήπο της μητέρας του. Όταν το έργο της τελείωσε η σκέψη ήταν η κατσίκα να οδηγηθεί στο μπάρμπεκιου.

Ωστόσο Ντάνα Μακ Γκρέγκρο την είχε συμπαθήσει και δεν το έκανε ποτέ. Στα γενέθλια του πήγε με την κατσίκα για να κάνουν σερφ. «Απλά βίωσα τον παράδεισο επί γης σαν κάτι υπερφυσικό να είχε μόλις συμβεί. Σκέφτηκα: αυτό το ζώο δεν θα είχε ποτέ την δυνατότητα να κάνει σερφ», είπε ο εκπαιδευτής.

Από τότε ξεκίνησε να τις συμπεριλαμβάνει στα εκπαιδευτικά μαθήματα και παραδέχεται ότι βοηθούν πολύ την αυτοπεποίθηση των εκπαιδευόμενων. «Οι άνθρωποι βρίσκουν έμπνευση. Σκέφτονται: αν μία κατσίκα μπορεί να το κάνει τότε μπορώ και εγώ να το κάνω», ανέφερε ο εκπαιδευτής.

Εκτός από αυτοπεποίθηση οι κατσίκες προσφέρουν και ηρεμία σε όσους εκπαιδεύονται. «Όταν ξεκινάς στην αρχή πραγματικά εστιάζεις σε πράγματα όπως, είναι τα πόδια μου εντάξει; Τα πάω καλά; Αλλά μετά όταν είναι εκεί η κατσίκα είναι απλά σίγουρη και αφήνεται. Οπότε και εσύ λες εντάξει θα αφεθώ και εγώ», είπε η Ρεμπέκα Άμπερν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ