Kατοικίες καρδιναλίων δίπλα σε… γκέι σάουνα

Kατοικίες καρδιναλίων δίπλα σε… γκέι σάουνα

Η διαδικασία για την εκλογή του 266ου Πάπα άρχισε χθες το απόγευμα, ωστόσο συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας… ροζ πληροφορίες που ουδόλως κολακεύουν την Αγία Εδρα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, το Βατικανό αγόρασε έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ τμήμα κτιρίου στη Ρώμη όπου και βρίσκεται η μεγαλύτερη γκέι σάουνα της Ευρώπης – η «Europa Multiclub».

Ο πιο υψηλόβαθμος ιερέας του Βατικανού που «ιδρώνει» περισσότερο από τη γειτνίαση με το «Europa Multiclub» είναι ο καρδινάλιος Ιβάν Ντίας, επικεφαλής της Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών και από τους πιο συντηρητικούς των συντηρητικών μεταξύ των καρδιναλίων. Το διαμέρισμά του 12 δωματίων στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκεται δίπλα στην είσοδο της σάουνας. Στο κτίριο υπάρχουν ακόμη 18 κατοικίες ιερέων του Βατικανού.

Δεδομένου ότι η Αγία Εδρα κλονίζεται από διάφορα σεξουαλικά σκάνδαλα και φημολογίες ότι ο προηγούμενος Πάπας παραιτήθηκε από αντίδραση στην ύπαρξη ισχυρής ομοφυλοφιλικής ομάδας στην Κουρία αλλά και ότι είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, η ύπαρξη μιας σάουνας για γκέι τόσο κοντά στους καρδιναλίους προκαλεί για ακόμα μία φορά το κοινό αίσθημα. Τόσο μάλιστα που η εφημερίδα La Repubblica σχολίασε πως πρόκειται για «ντροπή».

Και ίσως ακόμα πιο «ντροπιαστικό» για το Βατικανό να είναι το βίντεο με το οποίο το «Europa Multiclub» διαφημίζει τις «βραδιές μπίρας», ο πρωταγωνιστής στο οποίο, Μπρούνο, εμφανίζεται ως κληρικός, προτού γδυθεί…

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ