Απάτη το κρυπτονόμισμα του Squid Game – Το “έσκασαν” με σχεδόν 3 εκατ. ευρώ οι δημιουργοί

Τεράστια απάτη αποδείχτηκε τελικά το κρυπτονόμισμα που βασίζεται στη σειρά-φαινόμενο του Netflix, Squid Game.

Η τιμή του “SQUID” σημείωσε τεράστια άνοδο (5.355%) μέσα σε 36 μόλις ώρες, αγγίζοντας τα 2.861 δολάρια. Όμως τη Δευτέρα η τιμή του κρυπτονομίσματος έπεσε στο 0.

Οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος εξαργύρωσαν τα “SQUID” τους με πραγματικά χρήματα, υποτιμώντας έτσι την αξία του.

Squid Game

Πρόκειται για μια κομπίνα που ονομάζεται «rug pull» (τράβηγμα χαλιού), μέσω της οποίας οι απατεώνες κατάφεραν να το σκάσουν με περίπου 3 εκατ. ευρώ (2,84) από τους επενδυτές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gizmodo, οι ενδείξεις ότι το κρυπτονόμισμα του Squid Game επρόκειτο για απάτη ήταν φανερές από την αρχή. Το γεγονός ότι οι επενδυτές μπορούσαν να αγοράσουν αλλά όχι να πωλήσουν τα “SQUID” αποτελούσε το πιο σημαντικό προειδοποιητικό καμπανάκι.

squid game

Offline ο ιστότοπος και τα social media του κρυπτονομίσματος του Squid Game

Ο ιστότοπος του κρυπτονομίσματος του Squid Game, καθώς και όλοι λογαριασμοί του στα social είναι εκτός λειτουργία, μετά τη κατάρρευση το πρωί της Δευτέρας. Ο ιστότοπος του “SQUID” ισχυριζόταν ότι το διαδικτυακό παιχνίδι του, βασισμένο στη σειρά του Netflix, θα κυκλοφορούσε μέσα στον Νοέμβριο.

Αρκετοί χρήστες παρατήρησαν πολύ γρήγορα ότι η “λευκή βίβλος” του project είχε πολλά γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Μάλιστα οι “ιδρυτές” του δεν εμφανίζονταν σε κανέναν μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ