Κατάσχεση σάντουιτς… λόγω Brexit – Περιπέτεια για οδηγό φορτηγού στα σύνορα – ΒΙΝΤΕΟ

“Καλωσήλθατε στο Brexit,κύριε” χαμογελούν Ολλανδοί αστυνομικοί σε Βρετανό οδηγό φορτηγού που είδε το σάντουίτς του να κατάσχεται λόγω των νέων κανόνων που ισχύουν για την εισαγωγή-εξαγωγή τροφίμων από τη χώρα του μετά το Brexit.

Συγκεκριμένα, οι Ολλανδοί αστυνομικοί στα σύνορα, κατά τον έλεγχο που διενεργούσαν στα οχήματα που έμπαιναν στη χώρα, κατέσχεσαν το ζαμπόν από το σάντουιτς Βρετανού οδηγού φορτηγού. ‘Σας παρακαλώ, μπορείτε να πάρετε το κρέας και να μου αφήσετε το ψωμί” παρακαλεί ο άνδρας τους αξιωματικούς όπως απεικονίζεται στο βίντεο της ολλανδικής τηλεόρασης. Οι αστυνομικοί κατάσχουν τόσο σάντουιτς όσο και άλλα τρόφιμα από οδηγούς που εισέρχονται στην Ολλανδία από τη Μεγάλη Βρετανία. Η ΕΕ δεν επιτρέπει την εισαγωγή κρέατος, παραγώγων κρέατος, γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων από χώρες εκτός της Ένωσης για προσωπική κατανάλωση . Αφού η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ την 1η Ιανουαρίου, οι κανόνες τώρα ισχύουν για τους ανθρώπους που διασχίζουν το Κανάλι. Από αυτούς τους κανόνες εξαιρούνται τα ζωικά προϊόντα που μεταφέρονται μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ, ενώ η Ανδόρα, η Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν, η Νορβηγία, το Σαν Μαρίνο ή η Ελβετία εξαιρούνται επίσης.

“Μετά το Brexit δεν επιτρέπονται πλέον συγκεκριμένα τρόφιμα στην Ευρώπη” ανέφερε ένας αρμόδιος στα σύνορα της Ολλανδίας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.