Καταγγελία από παίκτη αμερικανικού ποδοσφαίρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης σε πτήση

Παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου κατέθεσε μήνυση κατά της United Airlines καταγγέλλοντας ότι οι ιπτάμενοι φροντιστές αδιαφόρησαν για τα παράπονά του ότι την ώρα της πτήσης ο ίδιος και άλλος ένας άνδρας δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από γυναίκα συνεπιβάτιδα, την ώρα της πτήσης. Ο ποδοσφαιριστής, που δεν κατονομάζεται και ο άλλος άνδρας κατέθεσαν αγωγή στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες τη Δευτέρα και κατηγορούν την αεροπορική εταιρεία United Airlines ότι δεν επέβαλε ή δεν φρόντισε να εφαρμοστούν οι πολιτικές και οι διαδικασίες για να προστατεύονται οι επιβάτες από επιθέσεις.

Παρά τα αλλεπάλληλα παράπονα από τους δύο άνδρες, η γυναίκα μετακινήθηκε τελικά αφού επανειλημμένως χούφτωσε και έβγαλε τη μάσκα από το πρόσωπο του αθλητή.

“Αυτοί που αναφέρουν επιθέσεις δεν πρέπει να αγνοούνται αλλά να γίνονται πιστευτοί, οι ισχυρισμοί τους να διερευνώνται και η αρμόδια ενέργεια να γίνεται εκεί που απαιτείται” αναφέρουν οι δύο άνδρες στη δήλωσή τους. Δικηγόροι επικαλέστηκαν έκθεση του FBI, το 2018, όπου αναφερόταν ότι ο αριθμός των σεξουαλικών επιθέσεων στη διάρκεια εμπορικών πτήσεων αυξανόταν με ανησυχητικό ρυθμό”. Η United είπε πως η ασφάλεια και η υγεία των πελατών της είναι κορυφαία προτεραιότητά της.

Σύμφωνα με τη μήνυση, στη διάρκεια της πτήσης από το Λος Άντζελες στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι ο παίκτης και ο άλλος άνδρας μάλωσαν με τη φερόμενη δράστρια της επίθεσης, η οποία εικάζεται ότι ήταν μεθυσμένη.Οι δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι πρώτα η γυναίκα άρχισε να παρενοχλεί τον αθλητή για το γεγονός ότι φορούσε μάσκα λόγω των ανησυχιών του για τις αυξανόμενες αναφορές για τους κινδύνους του κορονοϊού. Μετά άρχισε να κάνει σεξουαλικές προτάσεις και να χουφτώνει τον παίκτη που επανειλημμένα της ζήτησε να σταματήσει. Οι δύο άνδρες έκαναν τρία ξεχωριστά παράπονα στο ιπτάμενο προσωπικό για τη συμπεριφορά της γυναίκας. Τις δύο πρώτες φορές τους αγνόησαν και την τρίτη έκαναν προφορική προειδοποίηση στη γυναίκα. Σύμφωνα με τη μήνυση, ακολούθως η γυναίκα χούφτωσε τον αθλητή στα γεννητικά του όργανα και του τράβηξε τη μάσκα από το πρόσωπο. Ο παίκτης σηκώθηκε από τη θέση του για να διαμαρτυρηθεί και τότε η γυναίκα φέρεται να χούφτωσε τον άλλον άνδρα. Τότε οι φροντιστές μετέφεραν τη γυναίκα σε άλλη θέση. Οι δύο άνδρες αποζημιώθηκαν για την αναστάτωση με 150 δολάρια voucher ο καθένας, σύμφωνα με το έγγραφο. Στη μήνυσή τους επιζητούν αποζημίωση για ηθική ζημία.Στη μήνυση περιλαμβάνονται δύο αεροσυνοδοί και η γυναίκα.

Πηγή: CNN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ