Κάνιε Γουέστ: Οργανώσεις στην Αυστραλία ζητούν την απαγόρευση εισόδου του λόγω των αντισημιτικών δηλώσεων

Νέα προβλήματα για τον Κάνιε Γουέστ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ράπερ σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Αυστραλία με την Αυστραλέζα σχεδιάστρια της εταιρείας του, Yeezy, Μπιάνκα Τσενζόρι, με την οποία φέρεται να παντρεύτηκε σε ανεπίσημη τελετή στις αρχές του μήνα.

Δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου αναφέρουν ότι ο Αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής, δισκογραφικός παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας θα επισκεφθεί την Αυστραλία για να συναντήσει την οικογένεια της Τσενζόρι, η οποία είναι από τη Μελβούρνη.

Όμως, ο Ντβίρ Αμπράμοβιτς, πρόεδρος της Εβραϊκής-Αυστραλιανής οργάνωσης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Επιτροπή κατά της Δυσφήμισης (Anti-Defamation Commission) ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος του ράπερ στη χώρα λόγω του κύματος αντισημιτικών του δηλώσεων που έκανε καθόλη τη διάρκεια του 2022.

Η οργάνωση που δραστηριοποιείται με στόχο την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Αυστραλία προτρέπει τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης, Άντριου Γκιλς να απαγορεύσει την είσοδο του Κάνιε Γουέστ στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με το άρθρο 501 του νόμου περί μετανάστευσης της Αυστραλίας, η βίζα ταξιδιώτη από το εξωτερικό μπορεί να απορριφθεί ή να ακυρωθεί επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις χαρακτήρα, δηλαδή λόγω κακής συμπεριφοράς στο παρελθόν και στο παρόν.

Η οργάνωση χαρακτηρίζει τον Κάνιε Γουέστ «διακινητή μίσους που εκτοξεύει απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας». «Η έκκληση για βία και μίσος πρέπει να έχει συνέπειες και η Αυστραλία δεν πρέπει να στρώνει χαλί καλωσορίσματος και να παρέχει πλατφόρμα σε έναν διακινητή μίσους που εκτοξεύει απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας και διακινεί μύθους συνωμοσίας για την εβραϊκή ισχύ, απληστία και έλεγχο» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Η Αυστραλιανή Εβραϊκή Ένωση εξέδωσε επίσης ανακοίνωση στην οποία εκφράζει ανησυχίες για την επίσκεψη του Κάνιε Γουέστ στην Αυστραλία.

O Κάνιε Γουέστ είδε πολλές συνεργασίες του να διακόπτονται μετά από μια σειρά αντισημιτικών εκρήξεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ