Καμίλο Γκεβάρα: Πέθανε ο γιός του θρυλικού «Τσε»

Ο γιος του θρυλικού Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, πέθανε χθες, Δευτέρα, σε ηλικία 60 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Σύμφωνα με τον κουβανό πρόεδρο, ο Καμίλο, ήταν στο Καράκας, ήταν 60 ετών και υπέστη καρδιακή προσβολή. “Με βαθύτατη λύπη, λέμε αντίο στον Καμίλο, στο γιο του «Τσε» και στον άνθρωπο που προωθούσε τις ιδέες του” (Τσε), έγραψε ο Μιγκέλ Ντιας-Κανέλ, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa latina, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Καράκας όταν υπέστη “πνευμονική εμβολή η οποία προκάλεσε έμφραγμα”.

Γεννημένος το 1962, ο Καμίλο ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Κουβανο-αργεντινού αντάρτη και επανστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ο Τσε είχε τέσσερα παιδιά με την αντάρτισσα Αλέιντα Μαρτς. Ο Καμίλο ήταν το μεγαλύτερο. Τα άλλα τρία αδέρφια του από τον ίδιο γάμο του «Τσε» ήταν η Αλέιντα, η Σέλια και ο Ερνέστο.
Ο “Τσε” είχε μια άλλη κόρη (την ‘Ιλντα που πέθανε το 1995) από έναν προηγούμενο γάμο, τον πρώτο του, με την Περουβιανή ‘Ιλντα Γκαντέα. Ως γνωστό, ο «Τσε» σκοτώθηκε από τον βολιβιανό στρατό το 1967.

Με πτυχίο στο Εργατικό Δίκαιο, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, ενός ιδρύματος αφιερωμένου στη διαιώνιση του έργου και της σκέψης του πατέρα του, «Τσε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ