Η Καμίλα θα γίνει επίσημα γνωστή ως Βασίλισσα – Η αλλαγή στον τίτλο και οι αντιδράσεις

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρόκειται να αποκτήσουν ξανά επίσημα «Βασίλισσα» μετά τον θάνατο της Ελισάβετ. Μια απόφαση που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Σύμφωνα με την Dailymail, η βασιλική σύζυγος (queen consort είναι ο επίσημος τίτλος) Καμίλα, θα αποκτήσει τον τίτλο βασίλισσα, αποχαιρετώντας το… consort.

Καμίλα: Το στέμμα με τα 2.200 διαμάντια που θα φορέσει στην τελετή στέψης

Η αλλαγή είναι πιθανό να επέλθει μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο, σύμφωνα με πηγές.

Όταν παντρεύτηκε τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας το 2005, θεωρήθηκε ευρέως ότι δεν θα ονομαζόταν ποτέ βασίλισσα όταν ανέβαινε στο θρόνο. Αυτό οφείλεται στη μακροχρόνια σχέση της με τον Κάρολο, ενώ ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στο Panorama: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε είχε…πολυκοσμία».

H Καμίλα «έμεινε έκπληκτη» από τις αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι

Όμως η Καμίλα κέρδισε το κοινό και η παρέμβαση της αείμνηστης βασίλισσας τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, όταν ζήτησε να γίνει γνωστή η νύφη της ως «queen consort» θεωρείται κρίσιμη ένδειξη υποστήριξης. Τώρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρόκειται να κάνουν ένα βήμα επιπλέον.

«Υπάρχει μια άποψη στο Παλάτι ότι το Queen Consort είναι δυσκίνητο και ίσως είναι πιο απλό για την Καμίλα να γίνει γνωστή ως βασίλισσα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν επίσημα Πρίγκιπας Σύζυγος, αλλά δεν ήταν γνωστός έτσι» αναφέρει η πηγή στην Dailymail.

Ασταμάτητος ο Πρίγκιπας Χάρι: «Παλιάνθρωπος» και «επικίνδυνη» η Καμίλα

Ορισμένα ειδησεογραφικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των The Times και The Telegraph, έχουν ήδη εγκαταλείψει… το “Consort” όταν γράφουν κάποιο άρθρο για την Καμίλα.

Οι αξιωματούχοι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ εξετάζουν την ιστορία της βασιλικής οικογένειας, εντοπίζοντας άλλες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων που χρησιμοποιούνται για τη σύζυγο του βασιλιά Γεωργίου VI, παππού του Καρόλου. Ως μη βασιλεύουσα βασίλισσα, η σύζυγος του George VI ήταν τεχνικά Queen Consort αλλά ήταν γνωστή στο κοινό απλώς ως βασίλισσα Ελισάβετ. Μετά τον θάνατό του το 1952, ήταν γνωστή ως Βασιλομήτωρ όταν η κόρη της Ελισάβετ Β’ ανέβηκε στο θρόνο.

Ομοίως, όταν πέθανε η βασίλισσα Βικτώρια και τη διαδέχθηκε ο γιος της Εδουάρδος Ζ΄, η σύζυγός του από Πριγκίπισσα της Ουαλίας έγινε βασίλισσα Αλεξάνδρα, χωρίς τη χρήση του «Σύζυγος – Consort».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ