Κάμερον: Η χώρα μου δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα αποφασιστεί από τον επόμενο Βρετανό  Πρωθυπουργό», υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος εν συνεχεία σημείωσε πως «πρέπει να αναζητήσουμε στενές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Υπήρχε ένας καθολικός σεβασμός της βρετανικής απόφασης. Υπήρχε ένας τόνος λύπης, αλλά και εποικοδομητικές συζητήσεις. Κατανοήσαμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε στενές σχέσεις με την ΕΕ»,  συμπλήρωσε ο Κάμερον.

«Η χώρα μου δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη. Οι αρχηγοί κρατών τόνισαν τους ιστορικούς δεσμούς που έχουν με την Μεγάλη Βρετανία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπήρξαν επίσης διαβεβαιώσεις πώς μέχρι να αποχωρήσουμε από την ΕΕ θα παραμείνουμε πλήρες μέλος της Ένωσης. Είναι βέβαια αδύνατο να έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρους μέλους».

«Εξετάσαμε όλες τις εναλλακτικές. Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα αποφασιστεί από τον επόμενο Βρετανό Πρωθυπουργό», υπογράμμισε και κατέληξε: «Σήμερα αισθάνθηκα ότι βρέθηκα ανάμεσα σε φίλους και συμμάχους, έχουμε κοινές αξίες και οράματα με την ΕΕ».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Με τη συμμετοχή του νέου Βρετανού Πρωθυπουργού η επόμενη Σύνοδος Κορυφής στην Μπρατισλάβα

O Πρωθυπουργός στο δείπνο των ηγετών: Σοκ ιστορικών διαστάσεων το Brexit

Τσίπρας: Ελπίζω το Brexit να αποτελέσει την αφύπνιση των ευρωπαϊκών λαών – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ