Καλεντερίδης στον Realfm 97,8: Στο Χάρκοβο θα δοθεί η μητέρα των μαχών – Το ρωσικό σχέδιο επιχειρήσεων των 14 ημερών

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “υπάρχει ένα στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, το ρωσικό σχέδιο επιχειρήσεων, που διέρρευσε σε μέσο και έλεγε ότι οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν σε 14 ημέρες”.

“Φαίνεται ότι επειδή συνέπιπτε με το τέλος των Ολυμπιακών η Κίνα ζήτησε να μετατεθεί μερικές ημέρες και έτσι ξεκίνησε στις 25 του μήνα. Άρα με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο – σήμερα είμαστε στην 8η ημέρα- άρα σε 7 ημέρες θα τελειώσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. Φυσικά, υπάρχει και η πραγματική κατάσταση στο έδαφος. Εκεί τα πράγματα έχουν αργοπορία σε σχέση με τον σχεδιασμό τους” σημείωσε.

“Στο Χάρκοβο θα δοθεί η μητέρα των μαχών” σημείωσε.

“Οι Ρώσοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν 4 δημοκρατίες  λαϊκές. Χάρκοβο, Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ και Οδησσού, να τις ενώσουν σε μια μορφή ομοσπονδίας και να κάνουν ένα κράτος όπως είναι η Λευκορωσία. Αυτός είναι ο στόχος τους. Αν όμως ο Πούτιν έχει όντως έρθει σε δύσκολη θέση από τις κυρώσεις, την απομόνωση, την απειλή να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου, τότε πιθανόν να προτιμήσει έναν έντιμο συμβιβασμό ο οποίος εκτιμώ ότι το έσχατο σημείο υποχώρησης θα είναι οι δύο αυτόνομες δημοκρατίες να αναγνωριστούν από την Ουκρανία ότι είναι ρωσικό έδαφος και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπει στο ΝΑΤΟ” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ