Και η Κέιτ Μπλάνσετ ανάμεσα στα θύματα του Γουάινσταϊν

Η Κέιτ Μπλάνσετ προστέθηκε στη μακρά λίστα των γυναικών που κατηγορούν τον Αμερικανό παραγωγό, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση.

Η 48χρονη Αυστραλή ηθοποιός αποκάλυψε στο περιοδικό Variety ότι ο Γουάινσταϊν άρχισε να την περιφρονεί όταν εκείνη αντιστάθηκε στις ερωτικές του διαθέσεις.

Όταν οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν ευθέως αν παρενοχλήθηκε ποτέ από τον παραγωγό, η Μπλάνσετ απάντησε χωρίς περιστροφές: «η απάντηση είναι «ναι»».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, η Μπλάνσετ αποκάλυψε ότι η κλασική ατάκα που της έλεγε ο παραγωγός, ήταν «δεν είμαστε φίλοι…»-σε μια προσπάθειά του να γυρίσει το παιχνίδι από το φιλικό, στο ερωτικό.

Από το ξέσπασμα του σκανδάλου το περασμένο φθινόπωρο, περισσότερες από 80 γυναίκες ηθοποιοί, σκηνοθέτιδες και συμπαραγωγοί έχουν κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Μπλάνσετ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αμερικανός παραγωγός θα καταδικαστεί και θα φυλακιστεί για τα σεξουαλικά εγκλήματα που που έχει διαπράξει.

«Νομίζω πως βασικά «κυνηγά» τις πιο ευάλωτες περιπτώσεις, όπως κάνουν όλα τα αρπακτικά. Ενιωθα άσχημα εξαιτίας του» τονίζει η Μπλάνσετ.

Η ίδια αρνήθηκε να μπει σε πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της παρενόχλησης που είχε δεχθεί, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν ήταν διατεθειμένη να συναινέσει σε όσα της ζητούσε.

«Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός πολύ συγκεκριμένου τύπου άνδρα. Θέλω αυτοί οι άνδρες να διωχθούν ποινικά», πρόσθεσε.

Ο Γουάινσταϊν, που αρνείται σθεναρά όλες τις κατηγορίες, έχει υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και βιασμών σε Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες και Λονδίνο που εκκρεμούν εις βάρος του. Οι αστυνομικές αρχές τις ερευνούν εντατικά.Πηγή: Variety

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ