Και εις… ανώτερα: Τούρκος αξιωματούχος πρότεινε τον Ταγίπ Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης

Έγινε κι αυτό στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σέντοπ δήλωσε ότι πρότεινε τον Ταγίπ Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης “λόγω των ειρηνευτικών προσπαθειών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.”

Ο Σέντοπ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Προέδρου Ερντογάν τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αυτό το θέμα με τη νομική έννοια, εννοώντας ότι η υποψηφιότητα του Ερντογάν είναι νόμιμη».

Ο Σέντοπ υπενθύμισε ότι η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ βραβεύτηκε από την UNESCO για τη συμβολή της στην ειρήνη και είπε: «Κοιτάζετε τι έχει γίνει, αλλά ακόμη και ο μητροπολιτικός μας δήμαρχος έχει κάνει περισσότερα από αυτά. Το πιο σημαντικό ζήτημα για το 2022 είναι οι προσπάθειες να σταματήσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις του. Μόνο μία χώρα το κάνει αυτό, και αυτή είναι η Τουρκία και ο πρόεδρός μας. Κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό εκτός από εμάς. Πιστεύω ότι το δικαίωμα αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται όταν απαιτείται αμερόληπτη και αμερόληπτη αξιολόγηση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ