Ιταλία: Τα πρώτα λόγια του 5χρονου Έιταν που έχασε την οικογένειά του από την πτώση του τελεφερίκ

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στην Ιταλία, με την πτώση καμπίνας τελεφερίκ στην περιφέρεια Πεδεμόντιο. Ο μόνος που επέζησε είναι ο πεντάχρονος Έιταν Μπιράν, ο οποίος σύμφωνα με τους γιατρούς, σώθηκε χάρη στην αγκαλιά του μπαμπά του. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Έιταν δεν γνωρίζει ακριβώς τι έχει γίνει και το μόνο που του έχουν πει είναι ότι κοιμόταν για λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αρκετές οικογένειες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να υιοθετήσουν το παιδί.

Ο 5χρονος έχει ήδη αρχίσει να κάνει ερωτήσεις και να ζητάει τους γονείς του. Σύμφωνα με την La Stampa, η θεία του του παιδιού, η οποία είναι γιατρός και ζει στην Ιταλία, βρίσκεται συνεχώς στο προσκεφάλι του στο νοσοκομείο. Η γιαγιά του βρίσκεται επίσης στο νοσοκομείο. Ο Έιταν έχει υποστεί πολλά κατάγματα, αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι δεν υπάρχει νευρολογική βλάβη. Τον έβγαλαν από τη νάρκωση σταδιακά και η κατάσταση του βελτιώνεται καθημερινά. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε ότι το παιδί σώθηκε λόγω της αγκαλιάς του πατέρα του, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τρομακτικό δυστύχημα.

Οι πρώτες λέξεις του 5χρονου μόλις συνήλθε

Όπως αναφέρει η La Stampa οι πρώτες λέξεις του 5χρονου ήταν “Πού είμαι; Πού είναι οι γονείς μου;”. Αμέσως μετά ρώτησε τη θεία του πού βρίσκεται. Στη συνέχεια της είπε ότι τον πονάει ο λαιμός του. Το παιδί έχασε στο δυστύχημα τη μητέρα, τον πατέρα, τον μικρό του αδελφό, αλλά και τον παππού και την γιαγιά. Οι ψυχολόγοι που βοηθούν το παιδί και τους συγγενείς τονίζουν ότι το να μάθει το παιδί τι ακριβώς συνέβη, είναι μια μακρά και ευαίσθητη διαδικασία. Προς το παρόν, δεν γνωρίζει καμία λεπτομέρεια και δεν θυμάται τις τραγικές στιγμές.

Σύμφωνα με το Ansa, όσοι επέβαιναν στο τελεφερίκ προέρχονταν από πέντε οικογένειες. Οι τρεις ζούσαν στη Λομβαρδία, μία στην Εμίλια Ρομάνα και μία στην Καλαβρία. Το υπουργείο Εξωτερικών είπε πως πέντε Ισραηλινοί ήταν ανάμεσα στα θύματα: Ο Αμίτ Μπιράν, 30 ετών, η σύζυγός του Ταλ Πελέγκ Μπιράν, 26 ετών, ο ένας γιος τους Τομ Μπιράν, δύο ετών, που ζούσαν στην Πάβια της Λομβαρδίας καθώς και οι παππούδες της Ταλ, Μπάρμπαρα Κοέν Κονίσκι 70 ετών και ο Γιτζάκ Κοέν 82 ετών από το Τελ Αβίβ. Επίσης, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο 29χρονος Αλεσάντρο Μέρλο, η μνηστή του, Σίλβια Μαλνάτι, το ζευγάρι Άντζελο Βίτο Γκασπάρο 45 ετών και Ρομπέρτα Πιστολάτο, ο Βιτόριο Ζορλόνι, η μνηστή του Ελισαμπέτα Περσανίνι, 38 ετών, και ο πεντάχρονος γιος του ζευγαριού, Ματία, καθώς και το ζευγάρι Σερένα Κοσεντίνο, 27 ετών και Μοχαμαντρέζα Σαχαϊσαβάντι 23 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ