Ιταλία: Νέο λάθος στους εμβολιασμούς – 67χρονη έλαβε τετραπλή δόση Pfizer

Η είδηση του εμβολιασμού της 23χρονης στην Ιταλία με έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς θεωρήθηκε πρωτοφανές λάθος. Κι όμως συνέβη κάτι παρόμοιο μέσα σε λίγες μέρες και μάλιστα ξανά στην περιφέρεια της Τοσκάνης, αλλά αυτή τη φορά στην πόλη του Λιβόρνο. Έτσι, μετά την απόφοιτη ψυχολογίας, μια 67χρονη γυναίκα έλαβε κατά λάθος τέσσερις δόσεις του εμβολίου της της Pfizer.

“Κατάλαβαν αμέσως ότι έγινε λάθος. Χρησιμοποίησαν σχεδόν όλη τη φιάλη του εμβολίου, χωρίς να την αραιώσουν”, είπε η 67χρονη στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το λάθος, οφείλεται σε απροσεξία της νοσοκόμας, που ετοίμασε τη σύριγγα του εμβολίου. Όπως είπε, η υπεύθυνη του τοπικού νοσοκομείου μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, αλλά η γυναίκα παραμένει στο νοσοκομείο, για να παρακολουθείται η υγεία της. «Πιθανώς, στην 67χρονη θα μπορέσει να χορηγηθεί κανονικά η δεύτερη δόση», σημειώνουν οι γιατροί.

Ούτε η κατάσταση της υγείας της 23χρονης η οποία έλαβε κατά λάθος 6 δόσεις εμβολίου, δεν προκαλεί ανησυχία, τουλάχιστον έως τώρα. Ωστόσο, βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση από το Ινστιτούτο IRCC του Μιλάνου. Σύμφωνα με τη μητέρα της γυναίκας, το χέρι όπου της έχει χορηγηθεί η ένεση είναι ακόμη πρησμένο και η ίδια έχει ανεβάσει πυρετό, έχει πόνους στα οστά και εμφανίζεται ιδιαίτερα αφυδατωμένη, παρά τις μεγάλες ποσότητες νερού που καταναλώνει μετά το συμβάν.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, η φοιτήτρια ενδέχεται να χρειαστεί να υποβληθεί ξανά σε εμβολιασμό, καθώς η υπέρβαση της κανονικής δόσης θα μπορούσε να ακυρώσει την παραγωγή αντισωμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ