Ιταλία: Πώς η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του αρχιμαφιόζου της Κόζα Νόστρα

Την σύλληψη του 60χρονου αρχιμαφιόζου Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος ήταν καταζητούμενος τα τελευταία 30 χρόνια, πανηγυρίζει από χθες η αστυνομία της Ιταλίας.

Ιταλία: Χειροπέδες στον «αρχινονό» Ματέο Μεσίνα Ντενάρο – ΒΙΝΤΕΟ από τη σύλληψη του αρχηγού της Κόζα Νόστρα

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθοριστική για τη σύλληψη του «νονού» της μαφίας στη Σικελία αποδείχθηκε η πληροφορία που έλαβαν οι αστυνομικοί ότι ο Ντενάριο βρισκόταν σε κλινική στο Παλέρμο προκειμένου να αντιμετωπίσει έναν όγκο.

Ο 60χρονος αρχιμαφιόζος τον οποίο οι ιταλικές αρχές αναζητούσαν από το 1993, συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από την ιδιωτική κλινική La Maddalena την οποία είχαν περικυκλώσει οι αστυνομικοί τρεις ημέρες νωρίτερα.

 

Ο Ντενάρο επισκεπτόταν τη συγκεκριμένη κλινική για περισσότερο από έναν χρόνο χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Αντρέα Μποναφέντε».

«Η υγεία είναι ένας από τους παράγοντες που υποχρεώνει αυτούς που θέλουν να κρυφτούν να αποκαλυφθούν αργά ή γρήγορα» δήλωσε ο επικεφαλής των καραμπινιέρων σε συνέντευξη τύπου στο Παλέρμο. «Γνωρίζαμε ότι ήταν άρρωστος. Τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώσαμε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα (σ.σ. την Δευτέρα) ένας άνδρας που ταίριαζε με τα σκίτσα που είχαμε για τον Ντενάρο θα επισκεπτόταν την κλινική» πρόσθεσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της επιχείρησης για τη σύλληψη του μαφιόζου.

Κατά τη σύλληψή του ο Ντενάρο φορούσε ακριβά ρούχα και ένα ρολόι αξίας 38.000 ευρώ, όπως αναφέρει ο Guardian.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ