Ιταλία: «Αλληλέγγυα» με την κοπέλα που κατηγορεί τον γιο του προέδρου της Γερουσίας για βιασμό, δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι,  αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην υπόθεση της 22χρονης κοπέλας η οποία κατηγορεί για βιασμό τον Λεονάρντο Λα Ρούσα, τον γιό του προέδρου της ιταλικής Γερουσίας. Η Μελόνι  απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε δήλωσε: «Απ’ την φύση μου, τείνω να είμαι αλληλέγγυα με μια κοπέλα που καταγγέλλει. Δεν με απασχολεί πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Λεονάρτο Λα Ρούσα, καταλαβαίνω, ως μητέρα, τον πόνο του προέδρου της Γερουσίας, αλλά στην θέση του δεν θα έκανα καμία δήλωση για την υπόθεση. Ας μην αναμειχθεί η πολιτική με την υπόθεση αυτή».

Η Μελόνι, τέλος, τόνισε ότι «πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνησή της ενέκρινε σχέδιο νόμου κατά της βίας σε βάρος των γυναικών» και ότι «η δουλειά της κυβερνητικής της ομάδας μιλά από μόνη της».

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη κοπέλα, είκοσι δύο ετών, κατέθεσε σε εισαγγελέα του Μιλάνου ότι στις 18 Μαΐου ο Λεονάρντο Λα Ρούσα (ο μικρότερος γιός του προέδρου της ιταλικής Γερουσίας) αφού ήπιαν μαζί ποτό σε κλαμπ την πήγε σπίτι του, και, όπως της αποκάλυψε την επομένη, είχε σεξουαλική επαφή μαζί της – όπως και ένας φίλος του- χωρίς η ίδια να αντιλαμβάνεται τι συνέβαινε. Ο 19χρονος γιός του Ινιάτσιο Λα Ρούσα επιμένει ότι η σεξουαλική σχέση προέκυψε με την συναίνεση της κοπέλας. Αυτό που θα πρέπει να εξακριβωθεί, τώρα, είναι αν -τελικά- θα αποφασιστεί η παραπομπή του νέου σε δίκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ