Ισραήλ: Το δικαστήριο έβαλε τέλος στη γενική απεργία – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι οικογένειες των ομήρων

Το Ισραηλινό Εργατικό Δικαστήριο στο Τελ Αβίβ έκρινε ότι η γενική απεργία, που πραγματοποιείται σήμερα στο Ισραήλ, θα πρέπει να λήξει στις 14:30.

Παλαιστινιακή Αρχή: Άλλοι δυο νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Το μεγαλύτερο ισραηλινό συνδικάτο κήρυξε για σήμερα γενική απεργία με στόχο να ασκηθεί πίεση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου να συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός με την Χαμάς, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την ανταλλαγή των Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Η πίεση που ασκείται στον Νετανιάχου τα τελευταία 24ωρα είναι μεγάλη αφού εντοπίστηκαν οι σοροί 6 Ισραηλινών ομήρων στην Γάζα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο πρόεδρος της Εργατικής Ομοσπονδίας Histadrut, Άρνον Μπαρ-Ντέιβιντ δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου για να τελειώσει η απεργία.

Λίβανος: Ο ηγέτης του κύριου χριστιανικού κόμματος κατηγορεί τη Χεζμπολάχ ότι παρασέρνει τη χώρα σε έναν πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η απεργία αλληλεγγύης ήταν ένα σημαντικό μέτρο και το υποστηρίζω. Παρά τις προσπάθειες να βαφτιστεί η αλληλεγγύη ως πολιτική, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ”ψήφισαν” με τα πόδια τους», αναφέρει σε δήλωσή του.

«Ευχαριστώ τον καθένα από εσάς. Αποδείξατε ότι η μοίρα των ομήρων δεν είναι δεξιά ή αριστερή, υπάρχει μόνο ζωή ή θάνατος και δεν θα επιτρέψουμε να εγκαταλειφθεί η ζωή», τόνισε ο συνδικαλιστής.

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πώς δολοφονήθηκαν οι 6 όμηροι – Οργή των συγγενών τους κατά του Νετανιάχου

Παράλληλα οι οικογένειες των ομήρων παροτρύνουν τους Ισραηλινούς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. «Δεν πρόκειται για απεργία, πρόκειται για τη διάσωση των 101 ομήρων που εγκαταλείφθηκαν από τον [πρωθυπουργό Μπενιαμίν] Νετανιάχου με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη», σημείωσε το φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων και των Αγνοούμενων, αναφερόμενο στην ψηφοφορία των υπουργών που υποστήριξαν τη συνέχιση της παρουσίας των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στο Διάδρομο Φιλαδέλφειας.

Ταυτόχρονα το Φόρουμ ανακοίνωσε διάφορες διαμαρτυρίες σε ολόκληρο το Ισραήλ ενώ προγραμματίζει διαδήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ και το σπίτι του Νετανιάχου στην Καισάρεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK