Ισραήλ: «Σήμερα ή αύριο ανακοίνωση για τους ομήρους» είπε ο Νετανιάχου – Γιατί το πρωθυπουργικό γραφείο «μαζεύει» τη δήλωσή του

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσων εξελίξεων στο ζήτημα της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελεύθερωση ομήρων, με φόντο τις διαψεύσεις του Αμερικανού απεσταλμένου, Στιβ Γουίτκοφ, για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς.

«Ελπίζω πραγματικά ότι μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι για τους ομήρους, αν όχι σήμερα, τότε αύριο», δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν τη λήξη της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ».

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ εμφανίστηκε να μιλά σε έναν από τους αρχαίους δρόμους στην Πόλη του Δαβίδ, όπου νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δηλώνοντας πως είναι «υπερήφανος Ιεροσολυμίτης».


Ωστόσο, λίγο αργότερα, το Γραφείο του Πρωθυπουργού επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του Νετανιάχου περί επικείμενης ανακοίνωσης για τους ομήρους, αναφέρουν οι Times of Israel.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε «εξ ονόματος ανώτερου αξιωματούχου», τονίζεται πως η αναφορά του Πρωθυπουργού δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως ένδειξη επικείμενης συμφωνίας.

«Ο Πρωθυπουργός εννοούσε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την απελευθέρωση των ομήρων μας, και αν δεν το πετύχουμε αυτό, ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα το πετύχουμε αργότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την προσθήκη ότι, προς το παρόν, «η Χαμάς εξακολουθεί να προσκολλάται στην άρνησή της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK