Ισραήλ: Οι περισσότεροι από τους 220 ομήρους της Χαμάς είναι υπήκοοι άλλων χωρών

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα (25/10) πως οι περισσότεροι από τους 220 αιχμαλώτους που η Χαμάς κρατά ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας είναι υπήκοοι άλλων χωρών. Ειδικότερα, ανέφερε πως 138 όμηροι έχουν διαβατήρια από 25 χώρες του κόσμου.

Εξ αυτών, 54 είναι Ταϊλανδοί, 15 Αργεντινοί, 12 Γερμανοί, 12 Αμερικανοί, έξι Γάλλοι, έξι Ρώσοι και πέντε Νεπαλέζοι. Αρκετοί έχουν διπλή υπηκοότητα, επισημαίνεται. Στη λίστα των ομήρων της Χαμάς περιλαμβάνονται επίσης δύο Τανζανοί, δύο Φιλιππινέζοι, ένας Κινέζος και ένας υπήκοος Σρι Λάνκα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, περίπου 1.400 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Σύμφωνα με την ενημέρωση των ισραηλινών αρχών, 328 άνθρωποι από 40 χώρες σκοτώθηκαν ή αγνοούνται μετά την αιματοχυσία που προκάλεσε στο νότιο Ισραήλ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Η Ταϊλάνδη αριθμεί 24 νεκρούς, ενώ αγνοείται η τύχη 21 υπηκόων της. Οι ΗΠΑ θρηνούν τον χαμό 34 πολιτών τους και αγωνιούν για την τύχη πέντε αγνοουμένων. Ουκρανοί είναι 25 νεκροί και δύο αγνοούμενοι, 23 νεκροί και ένας αγνοούμενος προέρχονται από τη Γαλλία, ενώ η Ρωσία αριθμεί 23 νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους. Πέντε Νεπαλέζοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς και άλλοι πέντε αγνοούνται. Πέντε Κινέζοι βρήκαν επίσης τον θάνατο, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ακόμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ