Ισραήλ: Ηχούν ξανά σειρήνες στο Τελ Αβίβ έπειτα από εκτόξευση ρουκετών

Σειρήνες ήχησαν πριν από λίγη ώρα στο Τελ Αβίβ, έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ, το Μπατ Γιαμ και το Άσντοντ, μεταξύ άλλων τοποθεσιών.

Ισραήλ: Ανταπόδοση πυρών στα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και χερσαίες δυνάμεις στόχευσαν σήμερα (21/10) ενόπλους, που εκτόξευαν ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

«Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν στη διάρκεια των βομβαρδισμών», ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι στρατιώτες απάντησαν σε έναν τρίτο κύκλο πυραυλικής επίθεσης, πρόσθεσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Χαμάς: Δεν συζητάμε για την τύχη των ομήρων στρατιωτών μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Χαμάς δήλωσε σήμερα (21/10) ότι δεν θα συζητήσει την τύχη των ομήρων του στρατού του Ισραήλ, μέχρι να σταματήσει την «επιθετικότητα» του στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η στάση μας αναφορικά με τον στρατό του Ισραήλ είναι ξεκάθαρη: σχετίζεται με (ενδεχόμενη) ανταλλαγή κρατουμένων και δεν θα τη συζητήσουμε μέχρι το Ισραήλ να τερματίσει την επιθετικότητα του στη Γάζα και στους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάμ από τον Λίβανο, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εξήλθαν από τη συνοριακή διάβαση στη Ράφα και έφτασαν σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσε στο Reuters ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 20 φορτηγά, που αναμένεται ότι θα εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας «αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% από τον αριθμό των φορτηγών που εισέρχεται καθημερινά στη Γάζα για την κάλυψη υγειονομικών και ανθρωπιστικών αναγκών πριν από την πολεμική κρίση», ανέφερε μία ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Ανησυχία προκαλεί η εξαίρεση των καυσίμων από την ανθρωπιστική βοήθεια

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας εξέδωσε μία ανακοίνωση τονίζοντας ότι η εξαίρεση των καυσίμων από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Γάζα, θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής.

«Κάνουμε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και την Αίγυπτο να συνεργαστούν άμεσα για τον εφοδιασμό σε καύσιμα και υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης, πριν χαθούν περισσότερα θύματα στα νοσοκομεία», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ