Ισραήλ: Η στιγμή που η δεκανέας όμηρος της Χαμάς συναντά και πάλι την οικογένειά της – ΒΙΝΤΕΟ

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η επανένωση της δεκανέα Ορί Μεγκιντίς με την οικογένειά της, αφού διασώθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατά την διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ίδια είχε απαχθεί από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι ο στρατός θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την απελευθέρωση των 238 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, αφού οι δυνάμεις διέσωσαν τον Pvt. Ο Ori Megidish σε μια ολονύκτια επέμβαση.

«Θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα στους ομήρους και τις οικογένειές τους, εμείς – η IDF και η Shin Bet – είμαστε όλοι υποχρεωμένοι, έχουμε ηθική υποχρέωση να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους στα σπίτια τους», λέει.

Λέει ότι μετά τη διάσωσή του, ο Megidish συναντήθηκε με τον αρχηγό του επιτελείου του IDF, Αντιστράτηγο Herzi Halevi και τον επικεφαλής της Shin Bet, Ronen Bar. Το περιγράφει ως μια «πολύ συγκινητική συνάντηση».

Ο Hagari λέει ότι η Megidish κατάφερε να θυμηθεί όλα όσα είδε στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία, όπως λέει, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές επιχειρήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ