Ισπανία: “Πλημμύρισε” πρόβατα το κέντρο της Μαδρίτης

Χίλια πρόβατα και 100 γίδια διέσχισαν το κέντρο της Μαδρίτης στο πλαίσιο της Γιορτής της Τρασουμάνθια (ποιμαντισμού) που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Στόχος της γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση και τη χρήση των βασιλικών οδών και των κτηνοτροφικών διαδρομών της χερσονήσου.

Το ετήσιο φεστιβάλ, που ξεκίνησε το 1994, επιτρέπει στους βοσκούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν παραδοσιακές διαδρομές προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα τους από τα βόρεια της Ισπανίας στο νότο ενόψει του χειμώνα.

Η γιορτή αναβλήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια τα πρόβατα και τα γίδια ακολούθησαν την παλιά διαδρομή, πέρασαν μπροστά από τον καθεδρικό της Αλμουδένα, διέσχισαν την Πουέρτα ντελ Σολ, τον δρόμο της Αλκαλά, έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της Μαδρίτης και έφθασαν στην πλατεία ντε Θιμπέλες, μια πλατεία με νεοκλασικό συγκρότημα μαρμάρινων γλυπτών με σιντριβάνια που έχει γίνει σύμβολο της πόλης της Μαδρίτης.

Το ταξίδι ξεκίνησε πριν από έναν μήνα περίπου, από την περιφέρεια της Καστίλλης και Λεόν. Αφού διέσχισαν σχεδόν όλη τη χώρα, έφθασαν σήμερα Κυριακή στη Μαδρίτη για τον εορτασμό της Γιορτής του Ποιμαντισμού.

Μαδρίτη πρόβατα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ