Ισχυρός σεισμός στα σύνορα Ιράν – Τουρκίας – Σοβαρές ζημιές σε σπίτια

Σεισμός μεγέθους έως και 5,9 βαθμών έπληξε το Σάββατο τα σύνορα Τουρκίας-Ιράν, καταστρέφοντας σπίτια σε μια πρωτεύουσα της επαρχίας στο Ιράν, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης και το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ιράν – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντα: Η στιγμή που ένοπλος ανοίγει πυρ στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν – Σκληρές εικόνες

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενός δημοσιογράφου του πρακτορείου Fars, το μέγεθος της καταστροφής σπιτιών και κτιρίων στην πόλη Khoy είναι σχετικά υψηλό», μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, ανέφερε το EMSC. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών και έπληξε την επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν.

Ιρανοί αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ομάδες διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε συναγερμό, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν. Στέλεχος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι στην περιοχή χιονίζει και ότι σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές παρατηρούνται διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ το κρύο είναι  τσουχτερό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ