“Ήρωες” οι Ουκρανοί που επιστρέφουν από την Κριμαία

“Ήρωες” οι Ουκρανοί που επιστρέφουν από την Κριμαία

 

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιώτες που επιστρέφουν από την Κριμαία θα τύχουν καλής υποδοχής και δεν θα αντιμετωπισθούν ως λιποτάκτες, αλλά ως “αληθινοί ήρωες”.

Το υπουργείο διευκρινίζει πως προσπαθεί να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση στο θέμα αυτό “που διοχετεύεται δραστήρια από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες”.

Αυτή η παραπληροφόρηση έχει στόχο να στηρίξει την ιδέα πως “οι μονάδες που εγκαταλείπουν τη χερσόνησο και πηγαίνουν στην Ουκρανία θα διαλυθούν και η ουκρανική εισαγγελία θα ασκήσει δίωξη σε καθέναν από τους στρατιώτες τους για εσχάτη προδοσία”, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπό του στο Ίντερνετ.

Παράλληλα με την κατηγορηματική διάψευση, το υπουργείο προσθέτει πως οι στρατιώτες που υπηρετούν στην Κριμαία “είναι αληθινοί ήρωες για όλους τους Ουκρανούς”. Οι αρχές μελετούν αυτή τη στιγμή “στο πιο υψηλό επίπεδο” τη δυνατότητα να τους χορηγηθεί το καθεστώς των παλαίμαχων πολεμιστών, σε συνδυασμό με εγγυήσεις και τις κατάλληλες κοινωνικές παροχές, “επειδή αντιστάθηκαν και επέδειξαν θάρρος”.

“Κανένας από τους στρατιώτες στην Κριμαία -πατριώτες που δεν πρόδωσαν τον όρκο πίστης τους στο ουκρανικό έθνος- δεν θα λησμονηθεί”, προστίθεται επίσης στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται και από το γενικό επιτελείο.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία, που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες και βρέθηκαν περικυκλωμένοι στις βάσεις ή στα πλοία τους, έχουν ως τώρα υποχωρήσει χωρίς μάχη μπροστά στην πίεση των ρωσικών και φιλορωσικών δυνάμεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ