Ιράν: Τα κρατικά ΜΜΕ διαψεύδουν την κατάργηση της Αστυνομίας Ηθών

Ιράν

Iranian women hold signs during a vigil with the Iranian American Women Foundation (IAWF) in solidarity with women in Iran who are fighting for their human rights, in West Hollywood, Calif. on Thursday, Sept. 29, 2022. (AP Photo/Richard Vogel)

Διαψεύδουν,  τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν  τα σημερινά δημοσιεύματα ότι καταργήθηκε η Αστυνομία Ηθών στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Τα δημοσιεύματα ξεκίνηση από σχόλια του γενικού εισαγγελέα της χώρας, αλλά η πληροφορία πήρε διαστάσεις χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ελέγχει την εν λόγω αστυνομική δύναμη, που είναι γνωστή επισήμως ως Gasht-e Ershad.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γενικός εισαγγελέας Μοχάμαντ Τζαφάρ Μονταζερί,  ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σε θρησκευτικό συνέδριο αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί σταμάτησε η περιπολία καθοδήγησης,  και απάντησε  ότι  «Η περιπολία καθοδήγησης δεν έχει καμία σχέση με το δικαστικό σώμα και σταμάτησε από την ίδια αρχή που την καθιέρωσε στο παρελθόν. Φυσικά, η δικαιοσύνη συνεχίζει να παρακολουθεί τις συμπεριφορές σε επίπεδο κοινότητας», πρόσθεσε.

 

Exit mobile version