Την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση της Τεχερανης έδειξαν την Δευτέρα, χιλιάδες διαδηλωτές στο Ιράν, διαδηλώνοντας εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του ανωτάτου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας Αλί Χαμενεΐ, από τις αεροπορικές επιδρομές που άρχισαν το Σάββατο και συνεχίζονται.
Ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της κυβέρνησης να διαδηλώσουν οι Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι υποταγή, όχι παράδοση, πόλεμος με την Αμερική», σύμφωνα με το κρατικό ιρανικό μέσο ενημέρωσης Press TV.
Δείχνουν «την υποστήριξή τους και τη συνεχή αφοσίωσή τους στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Press TV στους τηλεθεατές, προσθέτοντας ότι μεταξύ των διαδηλωτών υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών που θέλουν να «στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο» ότι οι Ιρανοί «παραμένουν σταθεροί παρά τα πάντα που μας ρίχνετε».
Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν έδειχνε σήμερα, Δευτέρα, συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες ιρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της βορειοανατολικής Μασχάντ, γενέτειρας του αείμνηστου ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.
Τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων δημοσίευσαν σήμερα μια λίστα με 22 τοποθεσίες στην πρωτεύουσα όπου οι άνθρωποι θα πρέπει να συγκεντρωθούν, μετά τις βραδινές προσευχές, για να θρηνήσουν τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη.
Στα βίντεο ακούγονταν το πλήθος να φωνάζει «θάνατος στο Ισραήλ» και «θάνατος στην Αμερική».
Iranians take to the streets of Tehran, mourning the death of Supreme Leader Ali Khamenei, who was killed in US-Israel airstrikes, widely regarded as the most ambitious assault on Iranian targets in decades https://t.co/Eybz6NrerG pic.twitter.com/kRKFMFnTSG
— Reuters (@Reuters) March 2, 2026
Οι εχθροί μας θα κινδυνεύουν και στα σπίτια τους
Το Ιράν προειδοποίησε ότι οι εχθροί του δεν θα είναι ασφαλείς ακόμη και στα ίδια τους τα σπίτια.
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δήλωσε ότι οι πρόσφατες απώλειες του ανώτατου ηγέτη και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων «δεν έχουν κλονίσει (το Ιράν), αλλά μάλλον το έχουν κάνει πιο ισχυρό», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIB).
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι το Ιράν θα συνεχίσει να πολεμά «μέχρι να νικηθεί ο εχθρός». «Ο εχθρός πρέπει να γνωρίζει ότι οι ευτυχισμένες μέρες του έχουν τελειώσει και ότι δεν θα είναι πλέον ασφαλής πουθενά στον κόσμο, ούτε καν στα ίδια του τα σπίτια».
