Το Ιράν ανακοίνωσε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου ώρα Ελλάδας την έναρξη νέων πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Πολλοί πύραυλοι φαίνονται στον ουρανό της Ιερουσαλήμ, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εντόπισε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ και ότι συστήματα λειτουργούν για την αναχαίτισή τους.
Γύρω στις 23:00 δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ισραήλ έλαβαν μήνυμα «μέγιστης ειδοποίησης» στα τηλέφωνά τους από τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου. «Το κοινό καλείται να πάει σε καταφύγια και να παραμείνει εκεί μέχρι νεωτέρας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.
Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν στην Χάιφα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα κατά τις 23:20 ώρα Ελλάδας ότι εξαπολύει επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων στην Τεχεράνη.
«Θα χτυπήσουμε κάθε στόχο του ιρανικού καθεστώτος», διαμήνυσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε επίθεση σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Ιράν.
Η Τεχεράνη απείλησε Αμερική, Βρετανία και Γαλλία με πλήγματα, αν αποδειχθεί ότι βοήθησαν το Ισραήλ, ενώ οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ιράν για τα πυρηνικά, στην Ιορδανία, ακυρώθηκαν.
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι ενεργοποιήθηκαν συστήματα αεράμυνας γύρω από το στρατηγικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στον Περσικό Κόλπο, αλλά και στην Τεχεράνη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αυτός και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο ότι η σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ «πρέπει να τερματιστεί».
«Νιώθει, όπως κι εγώ, ότι αυτός ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν πρέπει να τελειώσει, ενώ εξήγησα ότι και ο δικός του πόλεμος πρέπει να τελειώσει», δήλωσε ο Τραμπ στο Truth Social, αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας 50 λεπτών με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, δήλωσε ο κορυφαίος βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ στο κρατικό μέσο ενημέρωσης TASS.
Ο Ουσακόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν καταδίκασε την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε παρόμοια προσφορά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου χθες, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Κρεμλίνου.