ΗΠΑ: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που πυροβολείται o 20χρονος στη Μινεάπολη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε προάστιο στη Μινεάπολη με διαδηλωτές να συγκρούονται με αστυνομικούς μετά το θάνατο 20χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά.

Οργισμένο πλήθος βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί και συγκρούστηκε με την αστυνομία, σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα, καθώς σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων διεξάγεται η δίκη του αστυνομικού που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Αστυνομικοί πετούν βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Για ακόμη μία φορά η Μινεάπολη παίρνει φωτιά μετά το θάνατο Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού.

Η οργή ξεχειλίζει καθώς λίγες ώρες νωρίτερα ο 20χρονος Ντάντε Ράιτ έπεφτε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Τον είχαν σταματήσει για έλεγχο, διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα κι όταν ο 20χρονος επιχείρησε να μπει ξανά στο αυτοκίνητο τον πυροβόλησαν. Λίγο πριν μιλούσε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο. Το σκηνικό γνώριμο για άλλη μια φορά στην περιοχή που ακόμη… βράζει για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο κυβερνήτης ζήτησε την βοήθεια της Εθνοφρουράς καθώς έγιναν και λεηλασίες και καταστροφές καταστημάτων.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Στο βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και προέρχεται από την κάμερα που φορούσε η αστυνομικός η οποία πυροβόλησε καταγράφεται η στιγμή κατά την οποία πέφτει νεκρός ο 20χρονος.

Μήνυμα Μπάιντεν στην αστυνομία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είπε σήμερα ότι μίλησε με τις αρχές στη Μινεσότα σχετικά με τον θάνατο από αστυνομικά πυρά ενός 20χρονου μαύρου, σε προάστιο της Μινεάπολης, προσθέτοντας πως ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν στην τήρηση της ειρήνης και της ηρεμίας. Το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του Ντόντε Ράιτ, κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου στο Μπρούκλιν Σέντερ, εκτυλίχθηκε σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του Ντέρεκ Τσόβιν, του λευκού πρώην αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ