ΗΠΑ: Την Πελόζι έψαχνε ο διαρρήκτης που επιτέθηκε με σφυρί στον άνδρα της – «Πού είναι η Νάνσι» φώναζε

Την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έψαχνε ο άνδρας που διέρρηξε το σπίτι της στην Καλιφόρνια και επιτέθηκε με σφυρί στον σύζυγό της, Πολ Πελόζι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πηγές από την αστυνομία, ο στόχος του δράστη ήταν η Νάνσι Πελόζι καθώς με το που μπήκε στο σπίτι της φώναζε «Πού είναι η Νάνσι, πού είναι η Νάνσι;». Την είδηση μετέδωσε και το ABC News.

Η Νάνσι Πελόζι δεν βρισκόταν στο Σαν Φρανσίσκο όταν συνέβη το περιστατικό, με τον εκπρόσωπός της να δηλώνει ότι «ο 82χρονος Πολ Πελόζι δέχθηκε βίαιη επίθεση, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει άριστη ιατρική φροντίδα και αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως».

«Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Πελόζι. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο ο Πολ Πελόζι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ημερών επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι συνεργάζεται με το FBI και την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο «με μια κοινή έρευνα».

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του στη Νάνσι Πελόζι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τηλεφώνησε και εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος προσεύχεται για τον Πολ Πελόζι και όλη την οικογένεια της προέδρου Πελόζι. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στην πρόεδρο Πελόζι για να της εκφράσει την υποστήριξή του έπειτα από αυτή τη φρικτή επίθεση. Είναι πολύ χαρούμενος που αναμένεται ότι (ο Πολ Πελόζι) θα αναρρώσει πλήρως» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ